Αθλητική Διατροφή

Αθλητική Διατροφή

Η ισορροπημένη διατροφή, αναμφισβήτητα, διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στη ποιότητα της υγείας, εμφάνισης, ενέργειας, ευεξίας άλλα και ανταπόκρισης στην άσκηση για κάθε άνθρωπο. Σε περιπτώσεις αθλητών δε, και πάλι ένα εξατομικευμένο διαιτολόγιο είναι αυτό που συντελεί, μεταξύ άλλων, στη μεγιστοποίηση των αθλητικών επιδόσεων. Άσκηση και διατροφή άρρηκτα συνδεδεμένες μεταξύ τους, αλληλοσυμπληρώνονται! Πέρα από την απαιτούμενη σωστή διατροφή για την μείωση των περιττών κιλών, η άσκηση είναι αυτή που μπορεί να βοηθήσει στην απόκτηση ενός πιο καλλίγραμμου και μυώδους σώματος.
Είναι όμως ένα καλλίγραμμο/μυώδες σώμα αρκετό για να χαρακτηριστεί υγιές ;
Ποιος είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος άσκησης ;
Ποια η σημασία της σωστής διατροφής για τον ασκούμενο ;

Σύμφωνα με τελευταίες επιστημονικές μελέτες, μια συμβατική προπόνηση γυμναστηρίου μόνο με αντιστάσεις, δεν είναι αρκετή για να προσδώσει στο σώμα μας τις προσαρμογές εκείνες που είναι απαραίτητες για την ομαλή του λειτουργία και κίνηση. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής προάγει όλο και λιγότερο δραστήριους ανθρώπους και οι καθημερινές μας συνήθειες δημιουργούν στο μυϊκό μας ιστό ανισορροπίες. Με τη πάροδο του χρόνου, αυτές οι ανισορροπίες μπορούν να δημιουργήσουν μια σειρά από άλλα προβλήματα, όπως κεφαλαλγίες, πελματικούς πόνους και αστάθεια.

Με αυτό τον τρόπο υποβαθμίζεται σημαντικά η ποιότητα της καθημερινότητας και ευεξίας του ανθρώπου. Γι’ αυτό η σωστή άσκηση πρέπει να στοχεύει συνδυαστικά, τόσο σε μία καλή εξωτερική εμφάνιση όσο και στην αποκατάσταση όλων εκείνων των βλαβών που αθροιστικά συντελούν σε μια πληθώρα δυσλειτουργιών για το ανθρώπινο σώμα.

Η ακαδημία που πρώτη ενστερνίζεται τη διαφορετικότητα στην βιομηχανία της γυμναστικής και οραματίζεται ανθρώπους πιο ενεργούς με λιγότερες χρόνιες παθήσεις, είναι η Aθλιατρική Ακαδημία της Αμερικής (NASM : National Academy Of Sports Medicine) η οποία υπαγορεύει στους επαγγελματίες της, τον ιδανικό τρόπο άσκησης και εξισορρόπησης των μυϊκών ανισορροπιών. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, εισάγει το πρωτοποριακό σύστημα εκγύμνασης “ OPT ” (Optimum Performance Training) το οποίο ενσωματώνει την επίτευξη όλων των προαναφερθέντων.

Στο χώρο μας συνεργαζόμαστε με εξειδικευμένο Personal Trainer της Αθλιατρικής Ακαδημίας NASM που στοχεύει σε ένα πρόγραμμα άσκησης ειδικά σχεδιασμένο για τον κάθε ασκούμενο.

Η διατροφή για έναν ασκούμενο και για έναν αθλητή θα πρέπει να είναι επαρκής και σωστά δομημένη ώστε να ενισχύει την αποκατάσταση του οργανισμού μετά από την άσκηση ή μετά από μια έντονη προπόνηση.

Ένα πλήρες διατροφικό πρόγραμμα βοηθάει στην αύξηση της δύναμης, της μυϊκής μάζας καθώς και στην βελτίωση της φυσικής κατάστασης και των αθλητικών επιδόσεων. Επιλέγοντας μια σωστή διατροφή ο ασκούμενος μπορεί να φθάσει και να διατηρήσει ένα ιδανικό σωματικό βάρος, να μειώσει το λιπώδη ιστό και να βελτιώσει παράλληλα τις αθλητικές του επιδόσεις και γενικότερα το επίπεδο της φυσικής του κατάστασης.

Συνδυάστε την διατροφή σας, με τη διαφορετικότητα των βέλτιστων προπονήσεων της NASM και αφήστε τα αποτελέσματα να σας πείσουν.